Bon cyber voyager

De route

Ik heb natuurlijk even nagedacht of ik deze reis wel met jullie moest delen. Het is tenslotte voor vele net zo onbereikbaar of dat het voor mij zou zijn.

In de vroege ochtend stond ik aan de kade, de zon in Barcelona komt net op. Maar het is nog even wachten tot ze gaat. Ik kan onmogelijk alles delen, maar zag toch een poging wagen. Al die indrukken ook.

Wij stapten aan boord van de Costa Fascinosa om ons te laten betoveren op een 17-daagse avontuurlijke reis die je vanuit Barcelona meeneemt naar de Canarische Eilanden en tot Brazilië. Rioooo la la la la. Deze cruise die de Atlantische Oceaan doorkruist alles met latin vibes, met recht de reis van ons leven.

Dag 1: aankomst Barcelona
Het schip vertrekt om 13.00 uur

Dag 2 en 3: op zee

Om bij onze eerste bestemming te komen, en natuurlijk zee benen te krijgen veel op zee, maar is voldoende te doen aan boord van de Costa Fascinosa. Van casinoavonden tot themafeesten onder de sterrenhemel en van ontspannen in de spa tot je uitleven in de sportschool. Dat laatste lieten wij aan ons voorbij gaan.

Dag 4: Santa Cruz de Tenerife, Tenerife
Het schip kwam al aan om 09.00 uur en vertrok weer stipt om 16.00 uur, je moest niet te laat terug komen van de excursies, want de cruise gaat gewoon. Dat overkwam een ouder echtpaar, tja die zagen wij pas weer aan de overkant van de plas. Wat is Santa Cruz, toch een heerlijk bruisende stad, wij keken werkelijk onze ogen uit. De kleurrijke straten, een levendige markt en de historische architectuur stuk voor stuk kleine parels. Wij hadden geen genoeg tijd om te dansen op de vulkaan, maar zijn gewoon even lekker op de playa gaan liggen.

Dag 5 t/m 9: op zee

Het is wel even wennen hoor, alleen maar water om je heen, maar wakker worden met de zon die de horizon kruist en geniet van ontbijt met uitzicht op de uitgestrekte zee heeft zeker wel wat. Ok, ik ben toch een aantal keer langs de receptie gelopen, staat een schaaltje met pilletjes, ja tegen de zee ziekte. Gelukkig hielpen die wel. Deed ook nog mee aan één wedstrijd buik dansen. Wat denk je…. Eerste prijs had geloof ik talent. Op een avond mochten wij als prijs plaatsnemen aan de Kaptein tafel. Je voelt je heel wat dan hoor. Maar het eten, werkelijk de heerlijkste culinaire hoogstandjes. En de keuze aan restaurants ook.

Overdag vermaakte wij ons, op van die dek ligstoelen. Zonnetje op de bol, boekje, drankje. En af en toe een plons in het zwembad. En dan een tukje, omkleden, ja elke avond natuurlijk weer iets nieuws aan. Diner en daarna genieten van het entertainment, nu zijn wij verwend maar echt wereldklasse. Een avond een theatershows de ander livemuziek, en danste wij onder de sterrenhemel.

Dag 10: Recife, Brazilië
Ongelofelijk, al weer tien dagen onderweg, zo langzamerhand voelden wij ons Jules Verne. Recife, een stad in Brazilië die bruist van levendigheid, energie. Maar men had ons gewaarschuwd goed op onze spullen te letten.

Ik wilde heel graag de historische wijk Recife Antigo bekijken. Ik had er al over gelezen, en niets is minder waar, het neemt je mee terug in de tijd met zijn koloniale architectuur, kleurrijke gebouwen en charmante pleintjes. In de Mercado de São José, wilde graag de smakelijke feijoada uit proberen. Nou, dat Portugees is mij een party moeilijk. Maar Google is geduldig en de mensen uiterst aardig. Ja de armoede zie je natuurlijk ook, wij lieten een extra fooi achter, ze was er blij mee.

Dag 11: Salvador Bahia, Brazilië

Pelourinho, het historische centrum, waar je kunt dwalen tussen felgekleurde huizen en prachtige pleinen. Wat een bezig volkje, wij moesten natuurlijk ook even pootje baaien. Praia do Farol da Barra is een populaire plek om te genieten van het heldere water en de zon, stond er in de folder. Het was er vol, maar zo mooi!

Dag 12: op zee

Dit werd al weer onze laatste dag op zee, als ik goed geteld heb, 12 bars aan boord, nou wij gingen wel een paar keer scheef de kooi in als je begrijp wat ik bedoel. Nog een laatste duik in het zwembad, heb zelfs mijn handen en voeten laten doen in de spa, dat ga ik thuis ook volhouden.

Dag 13: helaas het einde van onze cruise maar hallo Rio de Janeiro, Brazilië
Het schip arriveerde in de haven van Rio om 13.00 uur. Het voelt alsof wij een hele grote familie zijn, maar het is een tijd van komen en gaan. Wij bedanken de staff, voor de fijne tijd. De love boat 2.0. Voor sommige dan, weer andere zien wij niet samen het schip verlaten. Wij gaan met een taxi naar ons hotel. Even de zeebenen kwijt.

Dag 14 en 15: Rio de Janeiro

Gelegen tussen tropische bossen en azuurblauwe wateren, is Rio een plek waar dromen werkelijkheid worden. Het wereldberoemde Copacabana-strand is ons doel, wat een mooie mensen.

Wij zwaaien aar Christus de Verlosser, hoog boven op de Corcovado berg. De kleinere versie hadden wij al eens bezocht in Portugal. Ik moet natuurlijk weer naar de betoverende kronkelende straatjes van de wijk Santa Teresa, mijn man kent mij al door en door. Ik zie hem wel kijken, als hij ziet dat ik zo geniet. Wij laten betoveren met zijn bohemien sfeer en charmante huizen. Wij hebben een aardig stel ontmoet op de cruise en besluiten de avond af te sluiten in de wijk Lapa, een diepe duik in het bruisende nachtleven van Rio. Wij dansen de samba op een straatfeest, mensen moeten lachen om de houterige Hollanders. Het werd vroeg, een paar uurtjes slaap. Maar wij wilden nee moesten natuurlijk ook nog naar de beroemde Suikerbrood berg om van het onvergetelijk uitzicht over de stad en de baai te genieten. Wij namen de kabelbaan naar de top en hadden mazzel geen wolk aan de lucht. Wat een spectaculaire uitzicht op de metropool en de oceaan. Al onze zintuigen werden geprikkeld.

Dag 16 en 17 vertrek en thuiskomst

Wat een geweldige reis. Via de luchthaven van Rio de Janeiro vliegen wij terug naar Amsterdam. Ik ben geen fan van dat lange vliegen. Ik heb ook vrienden die doen de hele wereld zo’n beetje. Maar wat een prachtige reis heb ik net gemaakt.

Tja, zo’n aangename reis, kan ik natuurlijk wel maken in mijn hoofd. 🙂 cyber travels, goed voor je portemonnee en el Mundo 😜

2 thoughts on “Bon cyber voyager

  1. Ik leer dat wat je ‘in je hoofd’ meemaakt, voor het lichaam hetzelfde voelt als wat je in dat wat wij de realiteit noemen, meemaakt. Prachtige reis heb je gemaakt Walt. De details maken het zo levendig dat we een beetje met je mee reizen. 🙏

Plaats een reactie